ademhaling-meditatie-boeddhisme

Reis en Beleef

Retraite in Nepal

12-daagse retraite-reis in Nepal, 

een mix van avontuur en meditatie

Retraite in Nepal

Use this section to describe the most important benefit of your product and make sure to describe it in such a way that it's clear who the ideal customer or user for this product is.

Meditatie Yogi op het dak van de wereld

'Stil is de berg, Stil is mijn geest'

Nepal is een land met een grote traditie in meditatie zowel vanuit het Hindoeïsme als Tibetaans Boeddhisme. 

De cultuur en de kennis van het Tibetaans Boeddhisme zijn er nog heel levendig. Een bezoek aan de stad Kathmandu en verschillende kloosters, maken dit heel duidelijk.

In het Himalaya-gebergte bevinden zich nog vele grotten en verborgen plaatsen waar yogi's tot op vandaag mediteren in afzondering. Het is een unieke kans om met deze levensstijl kennis te maken en inspiratie op te doen voor je eigen meditatie-beoefening. 

Ervaren Eenvoud

'Me only simple monk, me buffalo, cow with stay'

Na zijn opleiding tot monnik in Kopan Monastery (Kathmandu) en Ganden Monastery (Mundgod, India), verbleef hij meerdere jaren in meditatie en kreeg onderricht van verschillende oude Tibetaanse grootmeesters.

Zelf gekenmerkt door eenvoud, ligt de nadruk in zijn lesgeven op directe authentieke ervaring, afgewisseld met klassiek Tibetaans Boeddhisme. Met zijn uitzonderlijke expertise, kan hij  je vragen beantwoorden over de innerlijke processen die zich voordoen binnen je eigen meditatie-beoefening. 


'Dzogchen Gompa'  Meditatie centrum

'een plek om te mediteren en je te laten inspireren' 

Het meditatie centrum 'Dzogchen-gompa' genaamd, is gelegen in Sankhu, 17km buiten Kathmandu.

De plek is cultuur-historisch zeer waardevol omdat ze ligt langs de oude route naar Tibet. Sinds eeuwen is het een heilige plaats voor meditatie-beoefenaars. 

Het meditatiecentrum beschikt momenteel over 6 kamers met gedeelde badkamers naar Westers basismodel. 

Het programma van de retraite omvat dagelijks les in meditatie, yoga, en zelfstudie. Dit wordt afgewisseld met bezoek aan nabij liggende kloosters of een trekking naar een bepaalde heilige plaats. Vraag het programma aan! 


Draag bij aan de scholing van Himalaya-kinderen

Veel kinderen in het Himalaya-gebergte hebben nog geen kans op onderwijs. Vanaf hun 5 jaar helpen ze mee met hun ouders om het land te bewerken. Daarom ondersteunt ImUnity een lokale school voor Himalaya-kinderen. Ze leren er lezen en schrijven en krijgen les in Boeddhisme. 

Een deel van jouw investering gaat ook naar hen toe! 

school voor Himalaya kinderen

Innerlijke ontdekkingsreis in Nepal 

Wil jij kennismaken met de wereld van de yogi's?

Zin in een retraite onder begeleiding van een expert?

Jaarlijks wordt een 12-daagse trip georganiseerd.

De plaatsen zijn beperkt. Vraag hier alle info aan.